Vennesla Skolemusikkorps

Her er litt info om VSMK.

Vennesla Skolemusikkorps (VSMK) ble stiftet i 1955 og er i dag en flott gjeng på ca. 60 medlemmer fordelt på aspiranter, juniorkorps og hovedkorps. Medlemmene våre er i alderen 9-19 år.

Korpset tar i mot medlemmer fra alle skolene i Vennesla kommune, og tilbyr hver høst plass til alle barn fra 3. klasse og oppover. Alle som har lyst til å lære å spille et instrument er hjertelig velkommen til oss på Moseidmoen skole.  Øvelsesdagen er tirsdag for alle gruppene, og her er det både fellesøvelser og individuell gruppeundervisning på hvert enkelt instrument.  VSMK har en gjeng dyktige og trofaste instruktører som sammen med våre to dirigenter sørger for en god musikkopplæring.

Våre verdier er:

V: Vennskap
S: Spilleglede
M:Musikk
K: Kunnskap

Å være medlem i et korps gir musikkunnskap og mye glede, utvikler samarbeidsevnen og skaper godt kameratskap på tvers av alder.

VSMK setter musikkglede i fokus, og vi ønsker at medlemmene skal være stolte over hva de kan prestere med sine instrumenter, samtidig verdsetter vi også et godt sosialt fellesskap.

VSMK har derfor ulike konserter og prosjekter, og vi reiser på turer gruppevis og samlet.

Årlig har vi mange felles møtepunkt, som for eksempel øvelsestur til l Danmark, ulike konserter og opptredener. Hvert 3. år arrangeres det en lengre utenlandstur, da koser både voksne og barn seg, samtidig som det sosiale fellesskapet styrkes.